Cele mai populare 5 suplimente la momentul actual

                                    Dan Nicolae                        

  1. Suplimente pre-antrenament

Aceste pulberi cu mai multe ingrediente sunt atât de populare, deoarece acestea ridica nivelul de energie, concentrare mentala, si chiar a ” muschiului pompat”, în timpul unui antrenament, spune Rehan Jalali, nutritionist certificat de sport și Președinte al Suplimentului Research Foundation. De fapt, un studiu recent in Jurnalul Societatii Internationale de Sport si Nutritie a constatat ca barbatii care au luat un supliment de pre-antrenament au putut executa mai multe repetari repetari si au avut capacitatea de a face sprinturi mult mai in forta, fata de barbatii care au intrat in antrenament in stare naturala. O singură capsulă contine de mineralele, molecule pentru energie si construireaa masei musculare, inclusiv multe dintre ingredientele individuale de pe această listă. Jalali sugerează în căutarea ingredientelor-cheie, cum ar fi L-tirozină, cafeina, L-Arginina și BCAA-uri (o opțiune bună este pre JYM), apoi să ia o porție de 30 cu minute înainte de a intra in sala de forta.

 

  1. Vitaminele E și D

„Ambele aceste vitamine tind sa fie consumate în dietele noastre zilnice și o parte din beneficiile lor ar putea fi faptul că suplimentul înlocuiește o deficiență relativă pentru unii indivizi”, explică Lonnie Lowery, Ph.D., RD, profesor asociat de exercițiu de fiziologie si nutritie la Universitatea din Mount Union în Ohio și co-gazdă a podcast Radio Fier. Dar, laboratorul lui a gasit dovezi preliminare ca o forma de vitamina E numit tocotrienol ajuta cu recuperarea musculara, ceea ce este relevant avand in vedere faptul ca vitamina ajuta la cresterea masei musculare si inhibarea atrofierii acesteia. Vitamina D poate ajuta, de asemenea, in cadrul lecuperarii mai rapide dupa un antrenament solicitant, Lowery adauga, in timp ce alte studii au descoperit ca vitamina “soarelui”(D) poate favoriza scaderea in greutate in carul antrenamentelor de forta.

  1. Creatina

Nu e nimic nou în popularitatea creatinei, dar, cum este si in cazul proteinelor din zer, suplimentul superstar nu a putut fi detronat inca. „Motivul pentru care este popular se datorează faptului că funcționează și într-un mod major”, spune Jalali. Studiu după studiu arată că, atunci când sunt combinate cu o rutina de putere in  cadrul antrenamentelor, creatina, poate spori cresterea masei muscusculare si a rezistentei in efort , deoarece ajuta la producerea de energie in plus pentru tesutul muscular, pe care o foloseste in a mari numarul de repetari. Creatina este pentru sportivii de putere , iar incarcarea carbo este pentru atleti de anduranta, Lowery adauga.

 

4.Extract de sfecla

Sportivi de elita s-au folosit de acest extract de sfecla de ani de zile, dar în cele din urmă si bodybuilderi au intrat in contact cu aceasta tendința, spune Jalali. Secretul sta în sfeclă roșie. Astfel, conținutul său ridicat de nitrat pe care organismul il transformă în oxid nitric, o molecula care ajuta la dilatarea vaselor de sange, creșterea capacității fluxului sanguin și scăderea cantității de oxigen necesara muschiului. Aceasta se traduce prin scaderea in secunde in antrenamentele de alergare, imbunatatirea andurantei in exercitiile de intensitate crescuta si imbunatatirea oxigenarii si a vascularizarii musculare.  Se ia 500 mg înainte de antrenamentul intens, de anduranță, Jalali sugerează.

  1. Cafea si cofeina

O ceașcă de Joe vă poate da mai mult decât doar un impuls dimineata: Același vârf în energie concentrat pe care cofeina il ofera pentru a vă ajuta in rezolvarea sarcinilor , poate de asemenea, ajuta muschii sa lucreze mai mult timp cu mai puțin efort perceput. Lowery, al carui laborator se ocupa cu studii referituare la efectul cofeinei asupra performantelor sportive, subliniază faptul că creștere cu 10 la suta explozia musculara care se poate obține de la pick-me-up, în timp poate avea efecte constructive ceea ce duce la castiguri de energie; acesta il numeste numește un efect de  „super-formare”. Colegiul American de Medicina Sportiva sugereaza doze de la 3 la 9 mg de cofeina pe kilogram de greutate corporală (care este între 235 și 735 mg pentru un tip de 180cm, în funcție de sensibilitatea vis-à-vis de cafeină), înainte de antrenament pentru a vedea avantajele de performanță.

 

Bibliografie:

http://www.mensfitness.com/nutrition/supplements/5-most-popular-supplements-right-now-explained

CategoryNoutati
Logo_footer   
© 2015 Alexandreea Club Fitness & Spa este marca inregistrata a S.C. Alex Com 94 Bucuresti S.R.L
Website powered by www.mediaminds.ro